Mulder en Janssen over Memphis en Koeman

'Memphis doet wel zijn best, het is meer Koeman die je de schuld moet geven'

11 juli om 22:44

Volgens Youri Mulder moet niet Memphis Depay, maar Ronald Koeman de schuld krijgen van het slechte spel van de spits. Dat laat de analist weten bij Studio Fussball van de NOS. Theo Janssen concludeert dat de Oranje-international het simpelweg slecht gedaan heeft op het EK.

Aan tafel bij Studio Fussball worden vraagtekens gezet bij de onvoorwaardelijke steun van Koeman voor Memphis. Volgens Janssen heeft de bondscoach een misrekening gemaakt. "Ja, absoluut", steekt de analist van wal. "Je kan niet ontkennen dat Memphis het slecht gedaan heeft. Het is een prima speler, als hij fit en in vorm is."

"Hij heeft het nadeel dat hij als spits altijd in zones terechtkomt op het middenveld waar hij omringd is door heel veel tegenstanders", verklaart Janssen het mindere spel van de aanvaller. "Dan moet hij supersnel handelen en van daaruit de sprint trekken richting de spits. Dat kan hij gewoon niet belopen"

Mulder vindt dat Memphis zelf niets te verwijten valt. "Hij doet alles om te spelen en steekt z'n vinger op van: Ik wil spelen. We kunnen het hem niet verwijten", aldus de oud-spits. "Ja, dat hij niet goed speelt misschien. Maar hij doet wel zijn best. Het is meer de coach dan dat je hem de schuld kan geven", doelt Mulder op Koeman.