Janssen wijst Schouten aan als beste speler Oranje

'Hij is dé verrassing van het Nederlands elftal, veruit de beste speler'

11 juli om 22:55

Theo Janssen ziet in Jerdy Schouten de beste speler van Oranje op het EK, zo zegt de analist, die aangeeft verrast te zijn door de PSV'er, in Studio Fußball. Youri Mulder noemt Cody Gakpo als beste speler aan Nederlandse zijde.

"Schouten vond ik heel erg goed, hij heeft me eigenlijk wel verrast", vangt Janssen aan. "Ik vond het bij PSV al een goede speler, maar daar speelde hij ook regelmatig centraal achterin als het opbouwend beter moest. Hij is heel goed in het onderscheppen van ballen, maar ook in het voetballen. Hij kijkt altijd naar voren en speelt tussen de linies door. Zijn ballen hebben de juiste snelheid en komen aan bij het goede been. Dat deed hij eigenlijk continu. Hij versnelde vaak het spel. Ik vond Schouten echt dé verrassing bij het Nederlands elftal. Veruit de beste speler."

Mulder verwacht dat Schouten de vaste partner van Frenkie de Jong zal worden op het middenveld van Oranje, wanneer de spelverdeler van FC Barcelona weer terug is van zijn blessure. Mulder is echter ook onder de indruk van een andere middenvelder. "Al vond ik Reijnders het ook goed doen. Het middenveld heeft het goed gedaan. Ze kwamen gisteren een mannetje tekort, dat is nog wel iets waar ze zich in kunnen verbeteren, dat ze het dan gaan regelen. Dat mis je dan wel. Het moest georganiseerd worden vanaf de zijkant, door een wissel."

Als beste speler noemt Mulder Gakpo. "Dat vind ik een fantastische speler. Hij kwam er gisteren niet goed uit, maar hij heeft een paar schitterende goals gemaakt. Ik vond hem goed." Ook Janssen is te spreken over de ontwikkeling van de aanvaller van Liverpool. "Ja, Gakpo is absoluut cruciaal geweest voor het Nederlands elftal. Hij is sterk, snel, kan een actie maken en heeft overzicht. Hij heeft zich echt ontwikkeld, ook op fysiek vlak."