'Feyenoord bereidt bod voor op El Azzouzi

'Spel bijna op de wagen: Feyenoord bereidt bod voor op middenvelder'

11 juli om 22:06
Laatste update: 11 juli om 22:23

Feyenoord is druk bezig met de komst van Oussama El Azzouzi. Dat meldt 1908. De middenvelder van Bologna moet in Rotterdam de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Mats Wieffer vervangen. 

Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908 is Feyenoord het eerste formele bod op El Azzouzi aan het voorbereiden. Daarna is het spel definitief op de wagen. De Rotterdammers kunnen rekenen op concurrentie uit de Serie A. Como en SS Lazio zitten ook achter de diensten van de in Nederland geboren Marokkaan aan. El Azzouzi heeft nog een contract tot medio 2027 bij Bologna. De Italiaanse club heeft de optie om dat contract nog een extra jaar te verlengen. 

De 23-jarige El Azzouzi kwam in Nederland uit in de jeugd van Vitesse. Daarna belandde hij via DOVO bij FC Groningen. FC Emmen legde hem vervolgens transfervrij vast en niet veel later werkte hij zich via Union Saint-Gilloise op tot de Serie A. Met Bologna plaatste de middenvelder zich vorig seizoen verrassend voor de Champions League. 

Bologna kocht El Azzouzi weg bij Union voor twee miljoen euro. Dat bedrag zal naar verwachting 'minimaal verdubbeld' worden. Volgens 1908 zit El Azzouzi op zijn plek in Italië, maar een overstap naar Feyenoord zou 'aantrekkelijk' zijn. De komst van de middenvelder wordt intern bij Feyenoord 'breed gedragen'.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!