The Sun komt met 'uitgelekte' opstelling Engeland tegen Oranje

The Sun komt met 'uitgelekte' opstelling van Engeland voor clash met Oranje

9 juli om 23:14
Laatste update: 9 juli om 23:30

De opstelling waarin Engeland woensdagavond gaat aantreden in de halve finale van het EK tegen Oranje is 'uitgelekt', zo claimt The Sun. Volgens de boulevardkrant zal de herstelde Luke Shaw nog niet in de basis starten.

Gareth Southgate houdt vermoedelijk vast aan dezelfde opstelling als in de kwartfinale tegen Zwitserland. Dat wil zeggen: wederom in een 3-4-3-formatie. Na de moeizame groepsfase gooide de bondscoach zijn elftal op de schop. Het vertrouwde 4-3-3-systeem werd ingeruild voor drie verdedigers achterop en twee 'wingbacks' die de flanken moeten bestrijden.

Op de Engelse flanken is tegen Oranje wederom plek voor Bukayo Saka en Kieran Trippier, zo meldt The Sun dinsdag. Die laatste blijft dus staan, hoewel de Britse media na de overwinning op Zwitserland verwachtten dat Luke Shaw zijn kans zou gaan krijgen. De Manchester United-verdediger keerde terug binnen de lijnen na een lange blessure en is normaal gesproken de onbetwiste linksback van Southgate.

Verder zijn er geen verrassende namen terug te vinden in de opstelling van de Engelsen. Overigens spreekt The Sun alleen in de tweet van de uitgelekte opstelling, in het bericht zelf wordt inmiddels gerept van de 'verwachte' basis.

De vermoedelijke opstelling van Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Bellingham Foden; Kane

England's team to take on Netherlands leaked #ThreeLions #EURO2024 https://t.co/N0zh6w5ztW pic.twitter.com/2MuzZHFb5f

— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) July 9, 2024