VS verliest van Panama, Uruguay slacht Bolivia

Panama zorgt voor enorme stunt tegen VS, Uruguay haalt hard uit

28 juni om 06:20
Laatste update: 28 juni om 08:49

Panama heeft op de Copa América voor een grote verrassing gezorgd door de Verenigde Staten te verslaan. In Atlanta won de ploeg van bondscoach Thomias Christiansen met 2-1. Een zeer overtuigend Uruguay rekende in dezelfde groep zeer eenvoudig af met Bolivia: 5-0.

Panama - VS
Het enerverende duel tussen Panama en de VS werd gespeeld het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta. Het gastland moest het grootste deel van de wedstrijd spelen met een man minder. Timothy Weah kreeg al na achttien minuten spelen de rode kaart, nadat hij een overtreding beging op Roderick Miller.

Ondanks dat kwam de VS, waar PSV'ers Ricardo Pepi en Malik Tillman op de bank zaten, vier minuten later op voorsprong. Folarin Balogun scoorde. Lang konden Gregg Berhalter en co. niet genieten van de 1-0, want ruim vijf minuten later stond het alweer 1-1. Cesar Blackman nam de goal voor zijn rekening. Na rust drukte Panama de VS steeds verder terug, iets wat ook lukte met een man meer. Zeven minuten voor tijd bepaalde invaller Jose Fajardo de eindstand met 2-1.

Uruguay - Bolivia
In diezelfde Groep C werd ook het duel tussen Uruguay en Bolivia gespeeld. De krachtsverschillen waren vanaf moment één heel duidelijk. Uruguay was veel sterker dan Bolivia, dat door de eerdere nederlaag tegen de VS (2-0) nu al is uitgeschakeld. De Uruguayaanse doelpunten werden gemaakt door Facundo Pellistri, Darwin Nuñez, Federico Valverde en Rodrigo Bentancur. Luís Suárez viel tien minuten voor tijd nog in. Uruguay heeft nu zes punten, en treft de VS in de laatste groepswedstrijd. Panama speelt tegen het al uitgeschakelde Bolivia.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!