Memphis in Turkije gelinkt aan stap naar Fenerbah;ce

Turkse geruchten: Memphis kan driejarig contract tekenen bij topclub uit Süper Lig

26 juni om 16:03

Fenerbahçe zou in actie zijn gekomen om de transfervrije Memphis Depay in te kunnen lijven, zo meldt het Turkse Haberlisin. De spits kan een langdurig contract tekenen bij de volksclub uit Istanbul.

Volgens het Turkse sportmedium kan de spits na het EK een contract voor twee jaar tekenen, met een optie op nog een extra seizoen. Terwijl Memphis nog met Oranje strijdt om zo ver mogelijk te komen in Duitsland, is het kamp van de spits al bezig met de gesprekken met Fenerbahçe. Er zou nog wel wat concurrentie zijn voor de handtekening van Memphis, want clubs uit Saudi-Arabië zouden ook geïnteresseerd zijn.

Memphis zou zelf wel oren hebben naar een transfer naar Fenerbahçe en dat komt voornamelijk door één man: José Mourinho. De spits zou graag met de Portugese toptrainer werken, die volgend seizoen aan het roer staat in Istanbul. Memphis wil in ieder geval eerst nog schitteren op het EK in Duitsland. In de 2-3 verloren wedstrijd tegen Oostenrijk maakte hij zijn eerste doelpunt van het toernooi. Eerder dit seizoen werd zijn contract bij Atlético Madrid ontbonden.

Eerder werd Memphis al gelinkt aan een stap naar de Serie A. Fiorentina en AC Milan zouden de transfervrije aanvaller op een schaduwlijst hebben.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!