Programma Eredivisie: eerste Klassieker al vroeg in het seizoen

Programma Eredivisie: Ajax en Feyenoord al vroeg in het seizoen tegen elkaar

19 juni om 09:10

Het conceptprogramma van het Eredivisieseizoen 2024/2025 is woensdag gepresenteerd. VoetbalPrimeur zet de meest opvallende affiches van PSV, Ajax en Feyenoord voor je op een rij. De eerste Klassieker van het seizoen wordt al gespeeld tijdens de vierde speelronde op zondag 1 september.

Op de eerste dag van september ontvangt Feyenoord rivaal Ajax in de Kuip. Een maandje later, op 2 november, is er sprake van een 'Super Saturday' wanneer Feyenoord het opneemt tegen AZ en Ajax in Amsterdam bezoek krijgt van regerend landskampioen PSV. De eerste topper tussen PSV en Feyenoord staat gepland in het weekend van 20-22 december. 

Het conceptprogramma van PSV

Kampioen PSV opent zoals bekend op 10 augustus het seizoen met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarna volgen uitwedstrijden bij Heracles Almelo en Almere City, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op speeldag vijf neemt PSV het in Eindhoven op tegen NEC Nijmegen.

De eerste topper op het schema van PSV is de uitwedstrijd tegen AZ op 19 oktober. Twee weken later, op 2 november, gaat PSV op bezoek bij Ajax. Vlak voor kerst, in het weekend van 20-22 december, wacht in Eindhoven de eerste ontmoeting met Feyenoord.

PSV sluit het seizoen af met de uitwedstrijd bij Sparta.

Het conceptprogramma van Ajax

Ajax opent het nieuwe seizoen onder leiding van Francesco Farioli met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Daarna spelen de Amsterdammers uit tegen NAC Breda, thuis tegen Fortuna Sittard en uit bij Feyenoord. In speelronde vijf wacht in Amsterdam de altijd spectaculaire ontmoeting met FC Utrecht. 

De eerste topper van Ajax komt dus al vroeg in het seizoen. In speelronde vier staat namelijk De Klassieker in Rotterdam op het programma. Dat duel staat gepland voor zondag 1 september om 14.30 uur. Op 2 november ontvangt Ajax landskampioen PSV, terwijl het in het weekend van 6-8 december op bezoek gaat bij AZ. 

Ajax sluit het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen FC Twente. 

Het conceptprogramma van Feyenoord

De Rotterdammers beginnen met de nieuwe coach Brian Priske met een thuiswedstrijd tegen Willem II en reizen daarna af naar Zwolle voor een confrontatie met PEC. In de derde speelronde staat op Het Kasteel de Rotterdamse Derby met Sparta op het programma, daarna volgt De Klassieker tegen Ajax. In speelronde vijf reist Feyenoord af naar Groningen. 

De eerste topper van het seizoen komt dus al snel voor Feyenoord, in speelronde vier. Op de 'Super Saturday' van 2 november ontvangt Feyenoord vervolgens AZ. In het weekend van 20-22 december, vlak voor de winterstop, gaan de Rotterdammers op bezoek bij PSV. 

Feyenoord sluit het seizoen af met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. 

De eerste speelronde van de Eredivisie 2024/2025

Eerder werden de affiches van de eerste speelronde al bekendgemaakt. NAC Breda opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen op vrijdag 9 augustus. Op zaterdag komen Feyenoord en kampioen PSV in actie. Brian Priske, de nieuwe trainer van de Rotterdammers, debuteert op 10 augustus om 16:30 uur tegen promovendus Willem II. PSV neemt het om 21:00 uur op tegen RKC Waalwijk. Feyenoord en PSV spelen die eerste wedstrijd thuis.

Op zaterdag komen er nog vier teams in actie. Om 18:45 uur ontvangt NEC in De Goffert FC Twente en om 20:00 uur krijgt FC Utrecht, PEC Zwolle op bezoek. Laatstgenoemde wedstrijd zal door een straf van de KNVB in een leeg stadion gespeeld worden.

Ook op zondag staan er vier wedstrijden op het programma. Sparta hervat de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo om 12:15 uur. Om 14:30 uur ontvangt Almere City, AZ en speelt Go Ahead Eagles thuis tegen Fortuna Sittard. De eerste speelronde wordt afgesloten met een duel in de Johan Cruijff ArenA tussen Ajax en sc Heerenveen. Trainer Robin van Persie maakt dus zijn Eredivisie-debuut als coach in Amsterdam.

Bekijk hier het volledige conceptprogramma.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: