Koeman haalt Maatsen alsnog bij EK-selectie

Maatsen vervangt De Jong bij Oranje en mag alsnog naar het EK

11 juni om 08:26
Laatste update: 11 juni om 11:52

Ian Maatsen gaat als vervanger van Frenkie de Jong naar het EK. Dat meldt de KNVB. De 22-jarige vleugelverdediger was twee weken geleden nog de opvallendste afvaller uit de voorselectie van Oranje.

Maatsen maakte in januari op huurbasis de overstap van Chelsea naar Borussia Dortmund, waar hij de nodige indruk maakte. Zo speelde hij onder meer de Champions League-finale tegen Real Madrid. In 23 officiële duels voor de Duitse topclub scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. Toch ging bondscoach Ronald Koeman in eerste instantie aan hem voorbij. De multifunctionele Daley Blind en Micky van de Ven kregen de voorkeur.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Turkije

Na het afhaken van De Jong, die niet tijdig hersteld is van zijn enkelblessure, komt Koeman nu alsnog bij Maatsen uit. Hoewel hij een linksback is, kan de Vlaardinger ook op het middenveld uit de voeten. Hij zal zijn vakantie moeten afbreken. Hij deelde onlangs nog een zonnige vakantiefoto op Instagram.

Mogelijk ziet het Nederlands elftal nog een middenvelder wegvallen. Teun Koopmeiners haakte voor de oefeninterland tegen IJsland af met een liesblessure. Of hij inzetbaar is op het EK, is nog niet duidelijk.

Landen mogen geblesseerde spelers tot voor de eerste EK-wedstrijd vervangen. Wel moet het medisch comité van de UEFA bevestigen dat een speler niet inzetbaar is op het eindtoernooi. 

Voor Oranje begint het EK zondag met een groepswedstrijd tegen Polen. De andere tegenstanders in de poule zijn Frankrijk en Oostenrijk.