Simons over zijn seizoen, PSV, Koeman en Oranje

Simons nog steeds blij met besluit om PSV te verlaten: 'Beste seizoen ooit'

2 juni om 14:55

Xavi Simons heeft geen spijt van de keuze om de deur bij PSV afgelopen zomer achter zich dicht te trekken. De Oranje-international maakte naar eigen zeggen zijn beste seizoen ooit door bij RB Leipzig.

"Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik denk dat dit wel mijn beste seizoen ooit was", steekt Simons van wal tegenover NU.nl. Simons vertrok na een goed seizoen bij PSV terug naar Paris Saint-Germain, dat hem direct aan RB Leipzig verhuurde. In 43 duels scoorde de aanvaller annex middenvelder tien keer en hij gaf vijftien assists. "De beslissing om in Leipzig te gaan spelen heeft zeker goed uitgepakt. Ik heb mezelf daar goed kunnen ontwikkelen."

Vooral het spelen in de Bundesliga en de Champions League heeft Simons goed gedaan. "We speelden op een hoog niveau en met een enorme intensiteit. Daar ben ik een betere speler van geworden."

Ondanks zijn goede seizoen bij RB Leipzig weet Simons in Oranje nog niet te overtuigen. Dat kwam hem op kritiek van bondscoach Ronald Koeman te staan. "Hij moet gaan beseffen waar hij geen balverlies mag leiden", mopperde de bondscoach na het oefenduel met Schotland (4-0 winst). "Ik heb daarna nog wel met hem gesproken", laat de dribbelaar weten. "Maar de inhoud van dat gesprek blijft tussen ons."

Het is nog onbekend waar Simons komend seizoen speelt. De technicus staat onder contract bij PSG, maar keert daar naar verluidt liever niet terug. FC Barcelona zou hem graag in willen lijven en ook RB Leipzig wil langer met hem door. Clubs uit de Premier League, Bayer Leverkusen en Bayern München zitten op het vinkentouw.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!