RKC veilig na gelijkspel bij PSV

Landskampioen PSV sluit topseizoen onder Bosz af met zege op gehandhaafd RKC

19 mei om 16:26

PSV heeft het seizoen zondagmiddag afgesloten met een 3-1 overwinning op RKC Waalwijk. De formatie van trainer Peter Bosz sluit het absolute topseizoen daarmee in stijl af.

PSV werd twee weken terug tegen Sparta al kampioen van Nederland. De wedstrijd daarna, tegen Fortuna Sittard, werd niet gewonnen. Vervolgens brachten de spelers en staf een bezoek aan Ibiza. Of het aan het tripje lag is niet duidelijk, maar PSV begon niet al te sterk tegen RKC, dat streed voor wat het waard was.

• logo

PSV

• logo

RKC Waalwijk

De Eindhovenaren kregen via Luuk de Jong wel de eerste mogelijkheid, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Richonell Margaret was het eindstation van een uitstekend uitgevoerde counter.

PSV was in de restant van de eerste helft de dominante ploeg, en kreeg via Johan Bakayoko en Malik Tillman grote kansen, maar RKC bleef aanvankelijk overeind, tot De Jong op slag van rust de 1-1 tegen de touwen kopte. PSV heeft daardoor in alle 34 wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen een doelpunt gemaakt.

De tweede helft was weinig spectaculair. Toen RKC vernam dat Excelsior op een ruime achterstand kwam bij Feyenoord, sijpelde bij de ploeg van trainer Henk Fraser het besef door dat handhaving binnen handbereik was.

PSV nam wat gas terug, maar slaagde er nog wel in om te winnen. De bal ging op de stip na een overtreding van Jeffrey Bruma, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. De Jong scoorde en zorgde daarmee voor de 2-1. Uiteindelijk werd het na een eigen goal van Julien Lelieveld zelfs nog 3-1. Veel pijn zal het RKC niet doen, want zij zijn veilig.