Celtic voor 54e keer in historie Schots kampioen

Celtic kroont zich na galashow voor de 54e keer in historie tot Schots kampioen

15 mei om 23:17
Laatste update: 15 mei om 23:21

Celtic heeft zich door een zege op Kilmarnock voor de 54e keer in de clubhistorie gekroond tot kampioen van Schotland. Het is de derde keer op rij dat de ploeg van Brendan Rodgers de beste is in de Scottish Premier League.

In Schotland wordt de kampioen bepaald door een systeem met play-offs. De punten worden alleen niet gehalveerd. Bij een overwinning van Celtic op Kilmarnock, was de ploeg van Rodgers niet meer in te halen. Echt spannend werd het echter niet. Na vijf minuten opende Adam Idah al de score en na 12 minuten was het via Daizen Maeda al 0-2. Voor de rust deed James Forrest er nog eentje bij. Met twee doelpunten na de pauze zette Matt O'Riley de eindstand op het bord. Bij Kilmarnock mocht Kevin van Veen uiteindelijk nog invallen.

Door de zege heeft Celtic nu 90 punten. Rangers heeft 84 punten en kan zijn grote concurrent niet meer inhalen. Daarmee is Celtic voor de derde keer op rij de beste van Schotland. In de laatste dertien seizoenen won Celtic twaalf keer de Schotse landstitel. Voor de ploeg is het in totaal de 54e landstitel uit de clubgeschiedenis.