Schouten wil Vitesse nog steeds helpen: 'Maar forsere sanering dan directie wil'

Ondernemer wil Vitesse nog steeds redden: 'Wil geel-zwarte hart laten spreken'

14 mei om 21:25

Maasbrecht Schouten is nog steeds voornemens, ondanks een mislukte poging in samenwerking met stadioneigenaar Michael van de Kuit, Vitesse uit de brand te helpen. De Gelderse ondernemer wil echter wel dat Vitesse flinke maatregelen treft. 

In gesprek met Omroep Gelderland laat Schouten weten nog steeds 'concreet' te zijn om Vitesse over te nemen. "Inderdaad, mits de begroting volgend seizoen dan wel al zo goed als sluitend wordt." Om dat te bewerkstelligen, is er volgens Schouten een forse sanering nodig. "Veel groter dan de directie tot nu toe beoogt." De ondernemer acht zulke maatregelen nodig om een gezonde fundering te creëren. 

Vorig jaar klonk er nog een ander geluid uit het kamp van Schouten. Toen stelde de ondernemer dat hij niet de aangewezen persoon was om de aandelen van Vitesse over te nemen van de Russische eigenaren. "De urgentie is nu van dien aard, dat ik mijn geel-zwarte hart wil laten spreken. Ook omdat er nog maar heel weinig opties resteren voor Vitesse."

Schouten heeft een plan voor ogen met de club uit Arnhem. Dat bevat onder meer het inpassen van meer jeugd en het scouten bij de topamateurs in plaats van in de Eredivisie of in het buitenland. "Daarmee kan het spelersbudget fors teruggebracht worden. En dat geldt ook voor andere kosten." Daarmee doelt Schouten op de huur van het stadion. 

Schouten was in 2009 in bezit van de aandelen van Vitesse, die hij daarna verkocht aan Merab Jordania. Het vermogen van de zakenman werd in 2010 door Quote op 35 miljoen euro geschat. 

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!