Verbeek over mogelijke oproep Stengs voor EK

Verbeek ziet EK-kanshebber bij Feyenoord: 'Dat is zijn grote voordeel'

14 mei om 09:47
Laatste update: 14 mei om 09:47

Calvin Stengs mag serieus hopen op deelname aan het EK, denkt Gertjan Verbeek. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord stelt in Studio Oranje, de podcast van VoetbalPrimeur, dat de spelmaker een groot voordeel heeft ten opzichte van andere middenvelders.

Stengs zat in de laatste interlandperiode van 2023 bij de selectie van het Nederlands elftal, in maart van dit jaar moest hij afzeggen wegens een blessure. "Volgens mij heeft Calvin als grote voordeel dat hij op meerdere posities inzetbaar is", zegt Verbeek, die daarmee aangeeft dat de Feyenoorder een goede kans maakt om mee te gaan naar Duitsland.

"Hij kan als rechtsbuiten spelen, als linksbuiten en als 'tien'. En als het moet kan hij op 'acht' spelen", gaat Verbeek verder. De analist ziet dat het Oranje-middenveld overvol is en noemt ook Kenneth Taylor als een speler die daar de dupe van lijkt te gaan worden. "Voor Calvin zijn de kansen dan ook groter om geselecteerd te worden. Voorin zijn we dunbezaaid. Noa Lang zal het wel niet redden."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: