Reactie Maduro na aanstelling bij Almere City

Maduro grapt over Ajacied na aanstelling bij Almere City: 'Hij is altijd welkom'

13 mei om 18:10
Laatste update: 13 mei om 18:34

Ajax wilde graag Hedwiges Maduro behouden voor komend seizoen. Dat vertelt de 39-jarige trainer in gesprek met ESPN. Maduro vertrekt bij de Amsterdammers om Alex Pastoor op te volgen als hoofdtrainer van Almere City. 

"Ze wilden met graag behouden, maar ik heb de keuze gemaakt om naar Almere City te gaan", vertelt Maduro, die een tweejarig contract heeft getekend in Almere. "Ik weet waar de club naartoe wil gaan. Het is een mooie club, die elk jaar groeit. Het feit dat ik de club goed ken, heeft ook meegespeeld."

Maduro groeide bij Almere City door tot assistent-trainer bij het eerste elftal. In de zomer van 2023 werd hij door Ajax aangesteld als de rechterhand van Maurice Steijn, maar na een jaar in Amsterdam keert Maduro weer terug bij Almere City. "Ik kon het met mijn ogen dicht vinden", vertelt de oefenmeester. "Ik heb de keuze gemaakt om eerste trainer van Almere te worden, omdat dat eigenlijk oorspronkelijk ook al het plan was. Ik ben hier al begonnen bij Jong Almere City en daarna als assistent van het eerste. Daar heb ik geleerd onder een ervaren coach, Alex Pastoor. De vervolgstap was om hoofdtrainer te worden en dat is nu gebeurd. Daar ben ik heel trots op."

Het doel voor Almere City onder leiding van Maduro is helder: handhaving in de Eredivisie. "Het zal weer een zwaar jaar worden", blikt de 39-jarige trainer vooruit. "Er komen met FC Groningen en Willem II ook hele goed clubs bij. Het wordt een grote en leuke uitdaging. Ik heb er ook alle vertrouwen in."

Het is nog niet helemaal duidelijk welke spelersgroep Maduro volgend seizoen tot zijn beschikking heeft bij Almere City. "Brian Brobbey is altijd welkom", grapt de oefenmeester. "Nee, we gaan het de komende tijd zien. We gaan het over andere spelers hebben denk ik de komende weken."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: