PL-clubs nog altijd geïnteresseerd in Bergwijn, vraagprijs bekend

Romano: PL-clubs nog steeds geïnteresseerd in Bergwijn en vraagprijs is bekend

13 mei om 16:45

Steven Bergwijn is naar verwachting voor ongeveer 23 miljoen euro op te halen bij Ajax, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferexpert kan de Ajax-aanvoerder nog altijd rekenen op interesse vanuit de Premier League.

In de winterse transferperiode was West Ham United al geïnteresseerd in Bergwijn, maar van een transfer kwam het niet. De interesse vanuit de Premier League is echter niet weggegaan. Volgens Romano zijn er nog altijd clubs die de situatie van de aanvaller in de gaten houden.

Romano schrijft dat Bergwijn een speler is om in de gaten te houden voor de komende transferperiode. Door de financiële problemen bij Ajax moet de clubleiding inkomsten genereren alvorens ze versterkingen kunnen halen. Volgens de transferexpert is Bergwijn beschikbaar op de transfermarkt voor een bedrag van twintig miljoen pond, omgerekend zo'n 23 miljoen euro.

Na afloop van het thuisduel met Almere City (3-0), waarin Bergwijn goed was voor een hattrick, liet de aanvoerder weten dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij vertrekt uit Amsterdam. "Ik ben gelukkig bij Ajax en in Amsterdam. Het hangt wel af van het juiste plan, het juiste beleid. Het Ajax-DNA moet terugkomen en we moeten weer meespelen om de prijzen."

Bergwijn werd in de zomer van 2022 door Ajax voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. Daarmee is de aanvaller de duurste aankoop uit de clubhistorie. De aanvoerder heeft nog een contract tot de zomer van 2027 in Amsterdam. Dit seizoen was hij in dertig officiële wedstrijden goed voor dertien doelpunten en vijf assists.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: