'PSV is concreet voor Driouech, Ajax nog niet'

Verweij: 'Voor PSV nuttige kracht, voor Ajax kan hij meerwaarde zijn'

13 mei om 16:18

Couhaib Driouech drukte na zijn blessure meteen weer zijn stempel bij Excelsior, maar momenteel toont PSV als enige Nederlandse topclub interesse. Volgens De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij zit Ajax in ieder geval niet achter de 22-jarige vleugelaanvaller aan.

Driouech maakte zondag na ruim vijf weken blessureleed zijn rentree bij Excelsior. Met twee doelpunten en een assist had hij een groot aandeel in de belangrijke 4-0 zege op Heracles Almelo. Desondanks is hij niet concreet in beeld bij Ajax. "Nog niet", stelt Verweij in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ik denk dat hij voor PSV een heel nuttige kracht is, achter de spelers die er nu staan. Maar ik denk dat hij voor dit Ajax een onmiddelijke meerwaarde kan hebben."

Jeroen Kapteijns stelt dat de Eindhovenaren wel concrete interesse hebben in Driouech, al zit hij nog niet op PSV-niveau. "Op dit moment niet, maar die potentie heeft hij. Hij heeft natuurlijk een enorme kwaliteit met zijn snelheid. Maar als je in zo'n omgeving komt, word je ook beter. Ik denk alleen niet dat hij nu al basisspeler waardig is bij PSV."

Voor Driouech staat de teller op zes goals en zes assists in 25 Eredivisie-optredens. Afgelopen winter zag hij een transfer naar PSV op het allerlaatste moment afketsen, omdat de Eindhovenaren er niet uitkwamen met Excelsior. Technisch directeur Earnest Stewart denkt hem deze zomer voor een lager bedrag op te kunnen pikken. Vermoedelijk gaat het om zo'n twee miljoen euro.