Excelsior knipoogt naar PSV: 'Dan mogen ze Driouech hebben'

Hoop gevestigd op kampioen PSV: 'Dan mogen ze Driouech hebben'

12 mei om 18:24
Laatste update: 12 mei om 18:31

Excelsior is er veel aan gelegen om zich volgende week te handhaven in de Eredivisie, maar is afhankelijk van RKC Waalwijk en PSV. Het leidt toe een opmerkelijke belofte - met een knipoog - van Redouan El Yaakoubi.

"Als PSV van RKC wint, mogen ze Driouech hebben", grapt El Yaakoubi bij ESPN na de verpletterende zege van Excelsior op Heracles Almelo (4-0). Het is geen geheim dat de Eindhovenaren nog steeds gecharmeerd zijn van de aanvaller, die met een assist en twee goals een ijzersterke invalbeurt beleefde.

Door de zege van Excelsior is het verschil met nummer vijftien RKC minimaal geworden. In punten staan ze gelijk, maar het doelsaldo van de Waalwijkers (-16) is alleen beter dan dat van de Kralingers (-19). Volgende week spelen de laagvliegers een loodzware uitwedstrijd: RKC moet naar landskampioen PSV, Excelsior treft nummer twee Feyenoord.

"Ik heb er geloof in dat we volgende week een goed resultaat halen in De Kuip", is trainer Marinus Dijkhuizen hoopvol. "We moeten voor het maximale gaan. Als dat een minimale nederlaag is, moeten we hopen dat PSV met 4-0 wint. En als dat niet lukt blijven we er wel in via de play-offs."