FC Utrecht huurt Descotte nog een jaar van RSC Charleroi

FC Utrecht houdt huurling binnenboord: 'Dat doet niets af in het vertrouwen'

13 mei om 12:48

Anthony Descotte speelt ook volgend seizoen in het shirt van FC Utrecht, zo meldt de Eredivisie-club. De Domstedelingen huren de twintigjarige aanvaller nog een jaar van RSC Charleroi.

Op de laatste dag van de winterse transferperiode van het seizoen 2022/23 maakte Descotte op huurbasis de overstap naar FC Utrecht, dat ook een optie afdwong om de verhuurperiode met een seizoen te verlengen. Daar maakt FC Utrecht nu gebruik van. De Domstedelingen hebben daarnaast een optie tot koop bedongen in de deal. Als deze optie wordt gelicht, ligt de spits tot medio 2029 vast in De Galgenwaard.

"Anthony heeft zich tijdens zijn eerste halfjaar bij FC Utrecht al direct op een goede manier gemanifesteerd in zowel het eerste elftal als de beloftenploeg", reageert Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "Dit seizoen heeft blessureleed ervoor gezorgd dat hij weinig zijn stempel kon drukken. Dat doet niets af in het vertrouwen dat wij hebben in de kwaliteiten en het potentieel van Anthony. Daarom zijn we blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken en dat we een optie tot koop hebben afgedwongen in de huurovereenkomst met RSC Charleroi."

Descotte heeft in zijn periode bij FC Utrecht tot dusver veel te maken gehad met blessureleed. Hij moest in totaal 31 wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door blessures. Dit seizoen kwam de aanvaller zes keer in actie in de Eredivisie en viel hij één keer in bij de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij meteen één keer trefzeker was.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: