Driessen ziet Geelen 'smeekbede' van Ajax negeren: 'Een nogal afwijkend geluid'

Driessen constateert 'nogal afwijkend geluid' en genegeerde smeekbede binnen Ajax

13 mei om 07:51

Ondanks een 'smeekbede' vanuit Ajax, heeft Menno Geelen geweigerd om definitief algemeen directeur van de club te worden. Dat schrijft Valentijn Driessen. De man die voorheen commercieel directeur was, bekleedt zijn nieuwe functie daardoor op interim-basis. Driessen ziet dat Geelen daarmee voor een 'nogal afwijkend geluid' zorgt binnen Ajax.

Vorige week werd bekend dat Geelen de nieuwe interim-algemeen directeur van Ajax is. In zijn column in De Telegraaf gaat Driessen dieper in op die aanstelling. 'Met zijn portefeuille commerciële zaken kon hij zich overal van distantiëren, maar hij bleef vooral buiten schot omdat hij zijn eigen toko voortvarend runde en zichzelf niet overschatte.

'Hij zei nu weliswaar 'ja' tegen het tijdelijk algemeen directeurschap, maar voor de tweede keer 'nee' tegen een definitieve aanstelling. Ondanks een smeekbede van rvc-voorzitter Michael van Praag en het Ajax-personeel', weet de chef voetbal van De Telegraaf. 'De enige voorwaarde die Geelen stelde, was dat hij bij de definitieve aanstelling van een algemeen directeur kon terugkeren in zijn rol van commercieel directeur. "Dat vind ik nu eenmaal leuk om te doen en zeker niet minderwaardig"', tekent Driessen op uit de mond van Geelen.

'Een nogal afwijkend geluid in de organisatie van Ajax, die vol zit met allerlei carrièretijgers en omhooggevallen types die denken dat ze de club wel even kunnen runnen, maar bij de eerste de beste bal tegen de paal in paniek raken. Geelen heeft ze allemaal zien komen en gaan en met zijn ervaring kan hij de juiste man zijn voor een overbruggingsperiode. Omdat Ajax op bestuurlijk en sportief vlak langzamerhand in rustiger vaarwater komt, valt te hopen dat hij deze periode onbeschadigd doorkomt', besluit Driessen.