'PEC moet in actie komen door exits Van Polen en Kersten en komt uit bij RKC'

'Zoekend PEC vindt potentiële vervanger Van Polen en Kersten bij RKC'

13 mei om 07:41

PEC Zwolle wil transfervrij gaan shoppen bij RKC Waalwijk, weet Voetbal International. De Blauwvingers hebben namelijk een oogje op Juriën Gaari, nu Bram van Polen en Sam Kersten volgend seizoen niet meer actief zijn in Zwolle.

PEC moet op zoek naar versterking voor de achterhoede, nu captain Van Polen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt en Kersten de overstap naar sc Heerenveen maakt. Om die reden staat Gaari nu op de radar van de Zwollenaren. De speler van RKC, die over een aflopend contract beschikt, kan als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten.

Zondag stonden RKC en PEC toevalligerwijs nog tegenover elkaar, in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie. Van een confrontatie tussen Gaari en zijn mogelijk toekomstige werkgever kwam het echter niet: de dertigjarige international van Curaçao zat een schorsing uit.

Als Gaari daadwerkelijk de overstap maakt naar PEC, dan komt er voor hem een einde aan een periode van zes jaar bij RKC. De Waalwijkers namen hem in de zomer van 2018 transfervrij over van amateurclub Kozakken Boys. In zijn eerste seizoen wist Gaari met RKC direct op heroïsche wijze promotie af te dwingen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: