RKC hoopt dat PSV de bloemetjes buiten zet

Ibiza-trip van PSV biedt RKC hoop: 'Hopelijk trekken ze hem nog even door'

12 mei om 20:05

Michiel Kramer hoopt dat PSV de komende dagen flink de bloemetjes buiten gaat zetten op Ibiza. RKC Waalwijk is de volgende tegenstander van de kampioen en kan een resultaat goed gebruiken.

Het verschil tussen nummer vijftien RKC en nummer zestien Excelsior is drie goals in Waalwijks voordeel. "Pfoe, ja...", verzucht Kramer tegenover ESPN. Hij vestigt een deel van zijn hoop op de volgende tegenstander van RKC. "Ik hoop dat PSV de Ibiza-trip nog een paar dagen doortrekt", knipoogt de geroutineerde spits.

"Het wordt een aardige klus. We moeten gewoon weer honderd procent aan de bak. Het is zaak om er niet met heel grote cijfers af te gaan, want je weet nooit wat er gebeurt bij de andere wedstrijd (Feyenoord - Excelsior, red.). Hopelijk kunnen we aan het einde van de rit opgelucht ademhalen."

Het wordt een week lang billenknijpen bij RKC, dat in de laatste speelronde dus op bezoek gaat bij PSV. Gelijktijdig speelt Excelsior uit tegen stadgenoot Feyenoord. De nummers vijftien en zestien van de Eredivisie staan gelijk in punten, maar de Waalwijkers staan hoger door een doelsaldo van +3 ten opzichte van de Kralingers.