Arsenal maat te groot voor Man United en Ten Hag

Vrije val Ten Hag stopt niet: Arsenal maat te groot voor Manchester United

12 mei om 19:25

De vrije val van Manchester United op de ranglijst van de Premier League blijft voortduren. Ook Arsenal, dat in het spoor blijft van koploper Manchester City, was zondagavond te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag: 0-1.

De 241ste ontmoeting tussen Manchester United en Arsenal was eenzijdiger dan de uitslag deed vermoeden. The Gunners waren duidelijk sterker en gaven amper kansen weg. Wel kwam United iets beter voor de dag dan tijdens de vernedering tegen Crystal Palace (4-0) van afgelopen maandag.

Na twintig minuten viel het enige doelpunt op Old Trafford: Leandro Trossard tikte een lage voorzet van Kai Havertz binnen. Daar ging zwak verdedigend werk van Casemiro aan vooraf. De Braziliaan (32) speelde dramatisch tegen Crystal Palace en deed dit keer veel te weinig om Arsenal van scoren af te houden.

In de tweede helft probeerde Ten Hag een gelijkmaker te forceren, maar op de bank had hij weinig bewezen smaken om op terug te vallen. Ook de invalbeurt van de aanvankelijk gepasseerde Antony sorteerde geen effect. Daardoor kwam de zege van Arsenal niet meer in gevaar.

De ploeg van Mikel Arteta is nog steeds in de race voor de eerste landstitel sinds 2004. Dan moet Manchester City in de laatste twee wedstrijden wel een misstap begaan. De regerend kampioen heeft één punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. United staat achtste en dreigt zich niet te kwalificeren voor Europa.