Kraay zou Lauritsen snel bij Feyenoord halen

Kraay hoort vraagprijs en tipt Feyenoord voor opvolging Gimenez: 'Een koopje'

12 mei om 12:10
Laatste update: 12 mei om 12:26

Hans Kraay jr. zou in Tobias Lauritsen een geweldige opvolger zien van Santiago Gimenez. Sparta-directeur Gerard Nijkamp vertelt in Goedemorgen Eredivisie het prijskaartje van de spits en dat noemt de analist ‘een koopje’.

Kraay gooit het balletje over Lauritsen zelf op bij Nijkamp. "Als jij Dennis te Kloese bent, en je gaat Giménez waarschijnlijk verkopen, zou jij dan Lauritsen erbij halen?" Nijkamp is daarop erg enthousiast over zijn spits in topvorm. "Ik vind Tobias een heel interessant profiel voor clubs als Feyenoord. Omdat hij het bij Sparta, aan de onderkant van het linkerrijtje, al twee jaar laat zien. Ook met zijn assists als spits, over de grond is hij ook echt heel goed. Met die combinatie, die veelzijdigheid van hem, denk ik dat hij een hele interessante speler is voor de top."

Lauritsen ligt nog tot 2025 vast op Het Kasteel, met een optie voor nog een jaar. Nijkamp is dan ook duidelijk over de prijs waarvoor de spits mag vertrekken. "We doen hem niet onder de vijf miljoen euro weg, maar de markt bepaalt wat voor een bedrag het exact is." Kraay reageert lichtelijk verbaasd en zou het wel weten als hij Feyenoord was. "Een koopje. Ik hoop niet dat Te Kloese zit te kijken, want dan gaat hij morgen bellen." Lauritsen staat dit seizoen op elf goals en negen assists in 29 wedstrijden.

Voor Lauritsen is het niet de eerste keer dat hij aan een Nederlandse topclub gelinkt wordt. Vorig jaar zomer stond hij ook bij PSV op het lijstje, bevestigde Earnest Stewart destijds. Die transfer kwam echter niet van de grond, waarna hij dit jaar nogmaals een indrukwekkend seizoen in dienst van Sparta draaide.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: