Sparta: Saito onhoudbaar, fors prijskaartje Lauritsen, gesprek met Strootman

Sparta: Saito onhoudbaar, fors prijskaartje Lauritsen, gesprek met Strootman

2 mei - 21:55
40

Koki Saito gaat Sparta komende zomer verlaten. Dat stelt technisch directeur Gerard Nijkamp, die meent dat de 22-jarige Japanner niet langer houdbaar is. De Rotterdammers zullen daarnaast een nieuwe poging wagen voor Kevin Strootman.

Saito maakt de laatste maanden een uitstekende indruk op Het Kasteel. De linksbuiten scoorde tot dusver drie keer en gaf vijf assists in achttien competitieduels. Onder meer Willem van Hanegem en Mario Been oordeelden al dat hij meekan in de Eredivisie-top, nadat technisch directeur Earnest Stewart al eens op de tribune werd gespot bij Sparta.

"Koki willen we het liefste tot in de lengte van jaren bij Sparta hebben. Alleen hebben die jongens ook voor ons gekozen om op een gegeven moment de volgende stap te zetten. Dat moment zal er nu aan komen. Er is heel veel belangstelling voor hem, begreep ik. Vanuit binnen- en buitenland. Hij is onmogelijk te houden", bevestigt Nijkamp bij RTV Rijnmond. Saito wordt gehuurd van Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group.

Met FC Volendam-smaakmaker Bilal Ould-Chikh zou een andere buitenspeler al in beeld zijn. Volgens de td van Sparta is hij 'een interessante speler'. "Hij past in onze selectie. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar we hebben niet gesproken met elkaar", benadrukt hij evenwel. 

"Voor elke positie schrijven we een profiel uit in onze speelwijze, bijvoorbeeld voor de spits", gaat Nijkamp verder. "We zoeken dus weer een type Lauritsen als hij weggaat. Een targetman." Bij Rijnmond wordt een bedrag van drie miljoen euro geopperd voor de 26-jarige Noorse spits. "Dat moeten we niet doen. Drie miljoen is te weinig", is Nijkamp duidelijk.

Sparta weet verder dat er veel belangstelling is voor Mike Eerdhuijzen en Tijs Velthuis en staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Charles-Andreas Brym. Daartegenover staat dat de club wil verlengen met Bart Vriends en Metinho zal nog een jaar gehuurd worden van de City Group.

Kevin Strootman
Sparta staat daarnaast nog altijd open voor een terugkeer van Kevin Strootman. De Rotterdammers spraken in april vorig jaar voor het laatst met de 34-jarige middenvelder, maar toen koos hij voor Genoa. Nu kan hij alsnog terugkeren op het oude nest. In de zomer lijken beide partijen weer om tafel te gaan.