Van Nistelrooij op zoek naar nieuwe trainersjob

Van Nistelrooij krijgt hulp van United in zoektocht naar job: 'Heb ik gevraagd'

11 mei om 08:20

Ruud van Nistelrooij wil dolgraag weer aan de slag als trainer, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad. De coach wil echter wel een verantwoorde beslissing nemen en heeft daarom hulp in het zoeken naar een geschikte club.

Zo helpt Peter Kenyon, oud-directeur van Manchester United, Van Nistelrooij bij het zoeken naar een nieuwe club. "Ik ken hem nog uit mijn spelerstijd bij United. Peter Kenyon was toen algemeen directeur. Hij is nu zeventig en onafhankelijk consulent. Deze man heeft een schat aan ervaring, netwerk en referentiekader. Ik heb gevraagd of hij de organisatie van clubs voor mij wil doorlichten. Superbelangrijk, om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Ik ben echt op zoek naar de juiste stap."

Van Nistelrooij heeft ook een duidelijk beeld van wat voor club bij hem past. "We kijken het meest in landen waar ik zelf heb gespeeld, Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland. Maar een club met een goed profiel kan ook best in België zitten. Ik blijf zeker binnen West-Europa. En ik ga niet werken in de woestijn. Ik wil laten zien wat ik kan als trainer." Van Nistelrooij sprak eerder dit jaar met Club Brugge over een positie als coach.

Kijkend naar clubs die passen in het plaatje van Van Nistelrooij noemt de coach één Nederlandse ploeg op. "Merijn Zeeman gaat straks van het wielrennen naar het voetbal bij AZ. In Nederland zie ik AZ als goed voorbeeld van een club met een duidelijke visie. En de technisch directeur, Max Huiberts, zit er al tien jaar."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: