'PSV wil nog altijd door met Dest en zet in op lagere afkoopsom'

'PSV wil door met Dest en mikt op lager prijskaartje'

10 mei om 23:35
Laatste update: 10 mei om 23:45

PSV heeft de optie tot koop op Sergiño Dest niet gelicht, maar volgens het Eindhovens Dagblad betekent dat niet dat PSV de strijd al heeft opgegeven. Volgens het blad zou de kampioen van de Eredivisie inzetten op een lagere transfersom.

Donderdag werd reeds bekend dat PSV de optie tot koop niet zou lichten. De Eindhovenaren hadden de mogelijkheid om Dest voor tien miljoen euro over te nemen van FC Barcelona. Door de blessure die de vleugelverdediger onlangs opliep wil PSV niet aan dit bedrag voldoen, maar naar verluidt wil Earnest Stewart wel met de Catalanen om de tafel om tot een nieuwe deal te komen, zo zou Marcel Brands hebben verteld gedurende de kampioensreceptie.

Tot de winter zal Dest bij Barcelona blijven, de club waar hij nog altijd onder contract staat. In Spanje zal hij aan zijn herstel werken. De onzekerheid rond de blessure van de verdediger was voor PSV een factor om de optie tot koop niet te lichten, maar de club hoopt voor een lager bedrag alsnog tot een vergelijk met FC Barcelona te komen.



Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: