FC Emmen en NAC Breda stoten door naar play-offs, domper voor MVV

FC Emmen en NAC Breda stoten door naar play-offs, domper voor MVV

10 mei om 22:38

Het was tot de laatste speelronde spannend in de Keuken Kampioen Divisie, ook met het oog op de clubs die de play-offs zouden halen. NAC Breda, MVV Maastricht en FC Emmen waren alledrie in de race voor twee tickets, en uiteindelijk hebben NAC en Emmen beslag weten te leggen op de felbegeerde kans op promotie naar de Eredivisie.

FC Emmen - De Graafschap 

In eerste instantie zag het er niet goed uit voor FC Emmen, toen Jeffrey Fortes de score opende in het voordeel van De Graafschap. Nog voor rust stelden de Drenthenaren echter orde op zaken, dankzij goals van Bradly van Hoeven en een eigen doelpunt van Rio Hallen van De Graafschap. Die voorsprong werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven, waardoor Emmen zeker is van deelname aan de play-offs.

TOP Oss - NAC Breda 

NAC Breda kwam tegen provinciegenoot TOP Oss op een 0-1 voorsprong via Aimé Omgba. Na rust verdween die voorsprong echter als sneeuw voor de zon, toen Joshua Zimmerman namens de thuisclub gelijk wist te maken. De club uit Breda deed er alles aan om weer op voorsprong te komen, maar slaagde daar niet in. Ondanks dat heeft de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel zich geplaatst voor de play-offs om promotie.

MVV Maastricht - VVV-Venlo

De club die uiteindelijk geen ticket voor de play-offs heeft weten te bemachtigen is MVV Maastricht, dat het opnam tegen provinciegenoot VVV-Venlo. Dankzij goals van Dailon Livramento en Bryan Smeets won de club uit Maastricht weliswaar met 2-0, maar gezien de resultaten op de andere velden was het niet genoeg.