Van de Kerkhof lovend over PSV-kwartet: 'Sterspelers van dit elftal'

Van de Kerkhof lovend over PSV-kwartet: 'Sterspelers van dit elftal'

6 mei - 19:39 Laatste update: 19:40
12

Willy van de Kerkhof is dolblij met het kampioenschap van PSV. De clubicoon stelt in Studio Oranje, de podcast van VoetbalPrimeur, dat Jerdy Schouten en Joey Veerman zich de afgelopen periode in de EK-selectie van het Nederlands elftal hebben geknokt.

Van de Kerkhof heeft met volle teugen genoten van het Eindhovense kampioenschap. De coryfee ziet trainer Peter Bosz als de sleutel van het succes. "En naast Bosz zijn dat Jerdy Schouten, Joey Veerman, Luuk de Jong en Johan Bakayoko. Zij zijn de vier sterspelers van dit elftal." Vooral Schouten maakt een diepe indruk op Van de Kerkhof. "Je hoort niemand meer over Ibrahim Sangaré praten. Dat betekent dat de opvolger het goed doet."

Wedden

Meer odds

Met het EK voor de deur moet bondscoach Ronald Koeman een aantal lastige knopen doorhakken. Over het wel of niet oproepen van Schouten en Veerman bestaat geen twijfel, stelt Van de Kerkhof. "Ze hebben het absoluut verdiend om bij de EK-selectie te zitten. En mogelijk nog een plekje voor De Jong, maar dat moet hij zelf beslissen." De spits heeft al diverse keren aangegeven definitief te bedanken voor Oranje.

Na het kampioenschap sprak Van de Kerkhof al met Ajax-icoon Sjaak Swart. "Ik heb hem vanochtend (maandagochtend, red.) aan de lijn gehad. Hij feliciteerde ons. Wij hopen dat Ajax weer terugkomt in de top-drie."

Bekijk hieronder de hele aflevering!