Kritiek op Feyenoord-target Marino Pusic

Opvallende claim: 'Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic'

3 mei om 11:19
Laatste update: 3 mei om 11:21

Marino Pusic heeft Mats Wieffer gekleineerd tijdens hun gezamenlijke tijd bij FC Twente. Dat beweert Twente-clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Warming-up van Tubantia. Het enthousiasme van sommige Feyenoord-supporters over een mogelijke terugkeer van Pusic als opvolger van Arne Slot, kan Ten Voorde dan ook niet zo goed begrijpen. 

Sinds duidelijk is dat Slot naar Liverpool vertrekt, gaat het veel over diens opvolger. Joseph Oosting gaf zelf aan bij Twente te blijven, terwijl ook de namen van Graham Potter, Dick Schreuder en ook Pusic vielen. "Ik ben lichtelijk verbaasd", reageert Ten Voorde op dat nieuws.

"Wij hebben Pusic hier een jaar meegemaakt als hoofdtrainer van Twente. Als assistent-trainer deed hij het prima en liepen de jongens met hem weg, zoals je dat bij Feyenoord ook hebt gehoord", vervolgt Ten Voorde. "Die rol past hem echt goed. Maar toen hij hoofdtrainer en eindverantwoordelijke werd kwamen er andere dingen bij kijken."

Pusic wam in het seizoen 2018/19 voor de groep te staan. Ten Voorde herinnert zich dat de huidige trainer van Shakhtar Donetsk op dat moment echt 'veranderde'. "En niet in de goede zin van het woord. Twente moest tijdens dat jaar in de Keuken Kampioen Divisie overleven. De club had maar één doel: promoveren. Dat is gelukt en dat moet je hem nageven, maar ze waren hem in december al helemaal zat binnen de club. Hij kon op een nare manier totaal niet met de druk omgaan en raakte gestresst. Kort door de bocht: ze vonden het gewoon helemaal niks."

Wieffer
Vervolgens haalt de clubwatcher een voorbeeld aan. "Hij zal het zelf nooit zeggen, maar Mats Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic. Als Mats Wieffer heel eerlijk zou zijn en ze vragen hem op de man af of Pusic een goede hoofdtrainer is, dan weet ik het antwoord wel."