Van de Ven gelooft niet meer in Champions League-voetbal met Tottenham Hotspur

Van de Ven ziet doel uit zicht verdwijnen: 'Daar hoeven we niet naar te kijken'

3 mei om 08:31

Micky van de Ven hoeft op dit moment niet aan Champions League-voetbal te denken met Tottenham Hotspur. De club leek lang op weg naar een plek in het miljardenbal, maar na drie verloren wedstrijden lijken ze dit te kunnen vergeten.

"Er was vandaag geen vertrouwen om het doelpunt te maken", blikt Van de Ven na afloop van het uitduel met Chelsea (2-0) terug in gesprek met Sky Sports. "Zondag staat ons een belangrijke wedstrijd te wachten (tegen Liverpool, red.) en het is belangrijk om goed te herstellen. We gaan deze wedstrijd analyseren en dit weekend moeten we ons herpakken."

Tijdens het interview wordt Van de Ven geconfronteerd door de vele tegendoelpunten uit standaardsituaties. Ook tegen Chelsea was het twee keer raak vanuit een dood spelmoment. "We weten wat we moeten doen (bij standaardsituaties, red.), maar elke bal gaat erin op dit moment", aldus de snelle verdediger. "Dat kan natuurlijk niet gebeuren, dat we twee tegendoelpunten krijgen uit standaardsituaties."

Ondertussen is de achterstand van Tottenham Hotspur op nummer vier Aston Villa zeven punten met een wedstrijd minder gespeeld. Van de Ven weet dat het moeilijk wordt om nog Champions League-voetbal veilig te stellen voor volgend seizoen. "Na deze wedstrijd wil ik eigenlijk niet kijken naar de Champions League, want we hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Het belangrijkste voor ons is om de laatste vier wedstrijden goed voor de dag te komen."