Bakayoko verrast door transferuitspraak Brands: Heeft hij dat gezegd?

Bakayoko verrast door transferuitspraak Brands: "Heeft hij dat gezegd?"

2 mei - 18:05 Laatste update: 20:20
58

Johan Bakayoko is uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. De 21-jarige aanvaller is dit seizoen van grote waarde voor PSV en het moment dat hij een volgende stap zet komt daarmee dichterbij.

Eerst wil hij wel het kampioenschap officieel vieren met PSV. Bakayoko wist naar eigen zeggen al snel dat het een bijzonder seizoen kon worden. "Dat begon al bij Rangers (in de voorronde Champions League, red.). Toen dacht ik al: ja, we hebben wel wat. Op trainingen vind ik het algemene niveau zó hoog", zegt de Rode Duivel tegen ESPN. "Het is een vriendenclub, het is leuk. En er is zoveel kwaliteit in de groep. Het is gewoon goed."

Wedden

Meer odds

Bakayoko had vorige zomer al de kans om te vertrekken, maar besloot niet voor niets te blijven. "Ik kon dit niet missen. Onmogelijk", lacht hij. "Ik had zo'n voorgevoel." Komende zomer lonkt alsnog een fraaie transfer. Algemeen directeur Marcel Brands vertelde al dat de rechtsbuiten in ieder geval niet meer voor 35 miljoen op te halen is bij PSV. "Heeft hij dat gezegd? Ik weet echt niet wat ik daarop moet zeggen. Hij heeft zijn mening."

Bakayoko beseft wel dat Brands in de juiste richting zit. "Ik vergelijk mijzelf vaak met andere spelers. En dan zie ik wel dat ik hoog sta bij bepaalde dingen. En ook met mijn leeftijd, dat ik al veel speel. Ik vind alle bedragen in het voetbal belachelijk, daar niet van, maar als ik het vergelijk denk ik wel dat het kan kloppen."

De Belg benadrukt desondanks dat hij niet is uitgeleerd in Nederland. "Je kunt altijd nog leren en zeker met zo'n trainer", zegt hij over Peter Bosz. "Zo'n trainer heeft me dit seizoen wel heel veel gebracht. Ik zie in mijn spel, in alle kleine details, dat ik beter ben geworden. In het drukzetten, in het omschakelen."