Perez vernietigend over Ajax-spel

Perez hard: 'Waar haal je het vandaan dat je kan voetballen tegen dit Feyenoord?'

7 april om 15:35
Laatste update: 7 april om 15:41

Kenneth Perez heeft in de rustanalyse van Feyenoord - Ajax hard afgerekend met het spel van de Amsterdammers. De ESPN-analist vindt het verbijsterend dat Ajax zovaak de voetballende oplossingen probeerde te zoeken, terwijl het daar helemaal niet de kwaliteiten voor heeft. 

Perez stelt dat Feyenoord het eerste halfuur nog wat moeite had met Ajax, dat iets anders stond dan aanvankelijk verwacht. Na de 1-0 van Igor Paixão stortten de Amsterdammers echter helemaal in. "Waar haal je het vandaan dat je lekker kan voetballen tegen dit Feyenoord", begint Perez. "Dat zit in het dna. Dan kom je 1-0 achter en dan zie je dat er helemaal, maar dan ook helemaal niks meer van klopt qua organisatie."

"Feyenoord dendert er terecht overheen", vervolgt Perez. "Elke aftrap zetten ze volle bak druk. Ze willen ze helemaal afmaken, en terecht", aldus de voormalig middenvelder. "Je kan je niet veroorloven om achter te komen, want je hebt geen wapens. Desnoods schiet je de bal de hoeken in. Laat Bergwijn maar lopen, laat Godts maar lopen."