Perez zou Gimenez als wissel laten starten

Perez adviseert Slot voor Feyenoord-wissel: 'Hij is niet heilig, even op de bank'

7 april om 14:50
Laatste update: 7 april om 14:58

Kenneth Perez had Santiago Gimenez waarschijnlijk niet laten starten in de Klassieker tegen Ajax. De analist vertelt voor de wedstrijd bij ESPN, dat het goed is om hem even ‘uit the picture’ te houden.

Gimenez is al een aantal weken niet in zijn beste vorm en Perez zou daarvoor dus ingrijpen. "Er zit natuurlijk wel een limiet aan. Het is nu wel echt een tijdje gaande met Gimenez. Ik ben er niet per se voor om hem eruit te gooien. Maar ja, hij is ook niet heilig." Gimenez maakte dit seizoen 21 goals in de Eredivisie, daarvan waren er achttien voor de winterstop en de Mexicaan scoorde slechts drie keer na de winteronderbreking.

Volgens Perez moet er iets gebeuren om Gimenez uit zijn sleur te krijgen. Een halve wedstrijd of meer op de bank zou misschien kunnen helpen, denkt de analist. "Ook toen hij in een mindere periode scoorde, gaf hem dat niet de boost om veel meer te laten zien. Hij zit echt wel in een neerwaartse spiraal. Soms kan het een speler wel helpen om hem heel even ‘uit the picture’ haalt. Even op de bank. Vandaag zet je Ayase Ueda dan het eerste uur erin."