Reactie Ten Hag

Ten Hag aangeslagen: 'We speelden briljant, je kan het niet zo weggeven'

5 april om 08:03
Laatste update: 5 april om 10:55

Erik ten Hag vindt dat Manchester United donderdagavond onterecht heeft verloren van Chelsea. De wijze waarop dat gebeurde, na een bizarre wending in de slotfase, zorgt na afloop voor ontgoocheling.

United keek in de 67e minuut nog tegen een 2-3 voorsprong aan, maar verloor na een zeer late dubbelslag van Cole Palmer alsnog met 4-3. "We begonnen slap, maar daarna zag je dat we het spel domineerden. Het was briljant hoe we speelden. We verdienden te winnen", vertelt Ten Hag voor de camera bij TNT Sports. "Je kan het niet zo weggeven, we moeten zo'n wedstrijd beter managen, ook al is het een chaos. Het is de verantwoordelijkheid van het hele team."

Bij het tweede penaltymoment van Chelsea twijfelde de Engelse VAR even over verdediger Diogo Dalot voormalig PSV'er Noni Madueke wel echt raakte. Ten Hag baalt. "Ik denk dat er geluk bij komt kijken met die strafschopsituatie. Het is hoogst twijfelachtig en heel licht, maar we moeten het daar gewoon beter doen", is de Nederlander kritisch op zijn eigen ploeg. 

Door het pijnlijke verlies raakt United verder achter op concurrenten Tottenham Hotspur en Aston Villa. Gelukkig voor Ten Hag wisten ook zij dit weekend niet te winnen. "In vijf dagen hebben we vijf punten verspeeld (Brentford: 1-1, red.). Dat is onnaceptabel. We moeten een hoge standaard hebben als we willen deelnemen aan de Champions League", besluit de United-manager, die komende zondag koploper Liverpool op bezoek krijgt.