Willaert: 'Steijn naar Heerenveen komt rond'

ESPN-presentator Willaert verrast met opmerking: 'Steijn naar Heerenveen'

3 april om 23:58

ESPN-verslaggever Christian Willaert is er alvast van overtuigd dat Maurice Steijn aan de slag gaat bij sc Heerenveen. Hij liet zich voorafgaand aan het Eredivisie-duel met FC Twente ontvallen dat Steijn volgend seizoen de trainer is van de Friezen.

Het is geen geheim dat Heerenveen al een gesprek voerde met Steijn, die één van de belangrijkste kandidaten lijkt om de vertrekkende Kees van Wonderen op te volgen. Willaert ging woensdag echter nog een stapje verder in het Abe Lenstra Stadion. "Maurice Steijn is niet alleen aanwezig om zijn zoon (Sem Steijn, red.) te bewonderen, maar hij is natuurlijk ook de trainer van sc Heerenveen in het volgende seizoen", zei de presentator bij het zien van beelden van de ex-coach van Ajax.

Die opmerking wekte verbazing bij Kees Kwakman. "Jij weet dat al, dat Steijn trainer wordt van Heerenveen?", vroeg de analist. "Nou, neem maar van mij aan, dat komt rond", reageerde Willaert, die vervolgens van onderwerp veranderde. Steijn werd een maand geleden betrapt in Wolvega, waar hij een ontmoeting had met de clubleiding van Heerenveen. Niet veel later kondigde Van Wonderen aan dat hij na dit seizoen vertrekt.