Ferry de Haan reageert op Steijn-geruchten bij Heerenveen

Heerenveen reageert op Steijn-interesse: 'Wat er bij Ajax is gebeurd...'

12 maart om 06:50
Laatste update: 12 maart om 07:36

Ferry de Haan heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad gereageerd op de geruchten dat Maurice Steijn volgend seizoen de vertrekkende Kees van Wonderen opvolgt als trainer van Heerenveen. De algemeen directeur van de Friezen weigert Steijn bovendien af te rekenen op zijn periode bij Ajax. 

"Dat wij met Maurice om tafel hebben gezeten, was voor ons geen groot geheim", reageert De Haan op het lekken van de foto waarop de 50-jarige trainer te zien is in een hotel in Wolvega. "Kees wist ook dat wij met andere trainers zouden gaan spreken. Dat het vervolgens uitlekt, is knullig en dat mogen we onszelf aanrekenen. Maar we moeten het niet groter maken dan het is."

De Haan wordt geconfronteerd met de periode van Ajax onder Steijn en de vele meningen die over de trainer zijn gevormd. Dat lijkt de bestuursman van Heerenveen niet te deren. "Wat er in Maurice zijn carrière heeft plaatsgevonden, staat er helemaal los van. Als wij ergens voor gaan, moeten we dat gewoon doen. Maurice heeft bovendien best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan", concludeert de Haan. "Wat bij Ajax is gebeurd, heb ik geen mening over. Ik was er niet bij betrokken."

Gaat Heerenveen door het vertrek van Van Wonderen en de eventuele komst van Steijn over van een 'ideale schoonzoon' naar een 'straatvechter'? "Ik weet waar je op doelt", schetst De Haan. "Maar ik weet niet of dat echt zo is. Ik heb Maurice in ieder geval niet wat lelijks over zijn spelers horen zeggen."