Ajax stelt persbericht over uitkomst van rapport over Mislintat uit

Kroes-onrust gooit roet in Ajax-eten: persbericht over Mislintat uitgesteld

3 april om 09:58

Ajax hoopt het persbericht over het rapport van het onderzoek naar Sven Mislintat zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Door de perikelen rondom Alex Kroes wordt de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders echter later uitgeschreven.

Op korte termijn hoopt Ajax duidelijkheid te verschaffen over de mogelijke belangenverstrengeling van toenmalig Ajax-directeur voetbalzaken Mislintat bij transfers. Dat laat Michael van Praag weten op het speciaal ingelaste persmoment naar aanleiding van de schorsing van Kroes. "We waren net zo ver dat de laatste hand werd gelegd aan het persbericht over het KPMG-rapport", aldus de voorzitter van de raad van commissarissen, opgetekend door De Telegraaf.

"En we waren van plan daar zo snel mogelijk mee naar buiten te komen en een BAVA (Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, red.) uit te schrijven. Nu fietst dit ertussendoor", doelt Van Praag op de onrust rondom Kroes. De nét aangestelde CEO van de Amsterdammers werd dinsdag door de rvc geschorst omdat hij voorkennis zou hebben bij het aanschaffen van een deel van zijn Ajax-aandelen.  

De voorzitter van de rvc laat weten dat de BAVA nu binnen 42 dagen zal worden uitgeschreven. De uitkomst van het KPMG-rapport over Mislintat zal dan ook aan de orde komen. "Twee verschillende BAVA's lijkt me wat veel van het goede."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!