Kroes heeft zegen gegeven aan Vivell

VI: Kroes is fan en geeft 'zegen' aan 'belangrijkste' Ajax-kandidaat

1 april om 12:09
Laatste update: 1 april om 12:09

Christopher Vivell is bij Ajax de belangrijkste kandidaat om na komende zomer directeur transfers te worden, aldus Voetbal International. Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur in Amsterdam, heeft hem zijn 'zegen gegeven', zo is te lezen. 

Het is al langer bekend dat Ajax graag een directeur transfers wil aanstellen. Voor de komende transferperiode zal Kroes nog verantwoordelijkheid dragen. De belangrijkste kandidaat om zich na 31 augustus over het technische beleid te gaan buigen, is Vivell. 'De interesse in de Duitser is serieus, nu lijkt het voor Kroes zaak om iedereen ervan te overtuigen dat Vivell de juiste man is voor Ajax, daar waar Vivell de Ajax-manier zal moeten omarmen', zo is te lezen. 

Kroes heeft inmiddels al een aantal keer gesproken met de 37-jarige Duitser, die vorig jaar na een periode van slechts zeven maanden mocht vertrekken bij Chelsea. Die gesprekken zijn goed verlopen, want Kroes heeft zijn 'zegen gegeven', zo is te lezen. De nieuwbakken algemeen directeur is een 'fan'. 

Dat Kroes besluit om Vivell nu nog niet aan te stellen, heeft wellicht een goede reden. 'Mogelijk wil Kroes niet het het risico lopen dat zijn kandidaat een krasje oploopt tijdens cruciale herstelwerkzaamheden voor Ajax, mocht de transferperiode bijvoorbeeld tegenvallen.'