Wormuth neemt het op voor Nagelsmann

Duitse coach voorziet nederlaag Duitsland: 'Oranje is beter op dit moment'

25 maart om 15:04
Laatste update: 25 maart om 19:57

Frank Wormuth, de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo en FC Groningen, neemt het op voor Julian Nagelsmann. Drie maanden voor het EK in eigen land staat Duitsland onder grote druk en ook de bondscoach kan rekenen op stevige kritiek. Wormuth voorziet bovendien een nederlaag tegen Oranje

Ondanks dat Duitsland met 0-2 won van Frankrijk zijn er in eigen land nog genoeg zorgen over die Mannschaft, ziet ook Wormuth. "We zitten in een opbouwfase, een veranderfase, maar we kunnen nog niet zeggen dat Duitsland zichzelf al heeft gevonden", analyseert de trainer de situatie tegenover NOS.

Het probleem ligt volgens Wormuth echter niet bij de trainer, zoals vele criticasters in Duitsland stellen. "We hebben veel defensieve problemen, dat was al een probleem voordat Nagelsmann kwam. De kwaliteit van onze verdedigers is gewoon niet meer zo goed. Normaal staan de Duitse verdedigers vooraan als het gaat om duelkracht, maar dat is nu voorbij."

Dinsdagavond speelt Duitsland in Frankfurt tegen Nederland. Wormuth schat de kansen voor zijn landgenoten niet hoog in. "Nederland is beter op dit moment. Zij spelen al langere tijd samen en hebben goede verdedigers die ook nog eens kunnen voetballen. Daarnaast speelt Nederland al jaren in dezelfde formatie en spelen bijna alle spelers bij fantastische clubs", zegt hij.

Zorgen hoeft Duitsland zich echter niet te maken richting het EK, stelt de coach. "Wij zeuren altijd een beetje. Waar in Nederland het glas altijd halfvol is, is het in Duitsland altijd halfleeg."