'Afspraak in Amsterdam: Kroes doet stap terug als Ajax zaken doet met SEG'

'Afspraak in Amsterdam: Kroes doet stap terug als Ajax zaken doet met SEG'

18 maart om 06:55

Alex Kroes gaat als algemeen directeur van Ajax niét onderhandelen met SEG. Dat is volgens NOS-commentator Arno Vermeulen afgesproken, voordat de mede-oprichter van het gerenommeerd makelaarskantoor aan de slag ging in de Johan Cruijff ArenA.

Kroes richtte SEG in 2000 op, samen met compagnon Kees Vos. De een nu is algemeen directeur van Ajax, de ander staat aan het roer van het makelaarskantoor dat de laatste decennia uitgroeide tot een belangrijke speler in de voetballerij. "De hele voetbalwereld is benieuwd wat er gaat gebeuren met die twee vrienden. Want: gaan ze elkaar de komende jaren niet de bal toespelen?", begint Vermeulen bij Studio Voetbal.

De NOS-commentator belde daarom met Vos om helderheid te krijgen. "Hij zei: Bij de komst van Kroes is bij Ajax een protocol opgesteld dat Kroes eventuele onderhandelingen met SEG niet zal voeren. Dat doet iemand anders binnen de club. Heel goed dat ze dat op voorhand al hebben vastgelegd, want ongetwijfeld gaat SEG spelers verkopen voor of brengen naar Ajax."

Saillant detail: vrijdagochtend stond een advertentie in de Amsterdamse krant Het Parool, waarin Kroes succes werd gewenst door SEG. 'Good luck', luidde de tekst. Vermeulen: "Vos zei dat ze jarenlang beleid hebben gevoerd om anoniem te blijven, maar daar zijn ze van afgestapt." Vermeulen noemt de advertentie 'onhandig' vanwege het lopende onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. "Maar het heeft ook wel iets grappigs'.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!