Real Madrid wint mede dankzij dubbelslag Vinícius met ruime cijfers buitenshuis

Real Madrid wint mede dankzij dubbelslag Vinícius met ruime cijfers buitenshuis

16 maart om 18:07

Real Madrid heeft zaterdagmiddag een eenvoudige zege in La Liga geboekt. Osasuna, de nummer tien van Spanje, kon de ploeg van trainer Carlo Ancelotti niet stoppen: 2-4.

De Koninklijke stevent af op het volgende landskampioenschap. Osasuna was de volgende horde die richting de titel genomen moest worden. Van meet af aan waren de intenties van Real duidelijk en na vier minuten viel de openingstreffer al. Geklungel in de defensie van Osasuna werd afgestraft door Vinícius Júnior, die de bal naar de verre hoek stuurde.

Osasuna reageerde direct en kwam drie minuten later uit een standaardsituatie langszij. De boeiende openingsfase kreeg een enerverend vervolg, want via Dani Carvajal pakte Real binnen twintig minuten opnieuw de leiding. Na de 1-2 was het verzet van Osasuna gebroken. Toch werd de marge pas na een uur spelen verder uitgebreid.

Brahim Díaz zorgde voor de 1-3, Vinícius gooide de wedstrijd drie minuten later in het slot. De pijlsnelle Braziliaan rondde doeltreffend af na een geweldige pass van achteruit van Antonio Rüdiger. Real nam gas terug en wist dat de zege binnen was. In de blessuretijd verzachtte invaller Iker Muñoz de pijn van Osasuna, door de 2-4 en daarmee de eretreffer te maken.

Door de zege wordt het gat tussen koploper Real en naaste belager Girona FC weer tien punten. De ploeg van Daley Blind komt later deze zaterdag in actie tegen Getafe, waardoor het gat weer teruggebracht kan worden naar zeven.