Te Kloese heeft nog altijd spijt van ontslag Van 't Schip

Te Kloese heeft spijt van Van 't Schip-beslissing: 'Dat had ik anders moeten doen'

15 maart om 11:19
Laatste update: 15 maart om 11:35

De manier waarop Dennis te Kloese in zijn tijd bij het Mexicaanse Chivas de huidige Ajax-manager John van 't Schip op straat zette, steekt nog altijd. Dat onthult de algemeen directeur van Feyenoord in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. 

"Ik heb hem bij Chivas inderdaad moeten ontslaan. Dat is niet iets waar ik heel trots op ben", blikt Te Kloese terug. "Ten eerste vind ik John en zijn stafleden heel prettige en professionele mensen. Ik wil geen verwijten maken, want ik ben natuurlijk verantwoordelijk voor mijn eigen acties, maar het verhaal werd mij voorgeschoteld dat het een beetje afgelopen was met John van ‘t Schip en Johan Cruijff" (destijds adviseur van Chivas, red.).

Toen Te Kloese arriveerde bij Chivas, bleek de technische staf - mét Van 't Schip - 'gewoon' nog intact te zijn. "Ik dacht: hé, waren die niet al weg? Ik wilde ze er ook wel bijhouden, maar de druk vanuit de RvC en de eigenaar werd te groot. Misschien had ik gewoon moeten zeggen dat ik weg zou gaan, na een week al. Maar het was toch een beetje mijn club. Ik kende er veel mensen en had rondom die club ook veel vrienden."

Later kwam bij Te Kloese het besef dat hij de situatie wellicht anders aan had moeten pakken. "Ik was misschien te jong. Het zou me nu nooit meer overkomen. Ik heb John laatst gelukkig een keer een hand gegeven rondom een wedstrijd. Maar ik heb er een slecht gevoel over gehad en hij denk ik nog slechter. Ik had het anders moeten doen."