Advocaat en Kieft: 'Ajax ontluisterend, niet eerder zo slecht'

Ajax aangepakt na 'ontluisterend' optreden: 'Nog niet zo slecht gezien'

14 maart om 23:25

Wim Kieft en Dick Advocaat oordelen hard over het optreden van Ajax bij Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. De analisten van Veronica zagen dat de ploeg van John van 't Schip totaal niet was opgewassen tegen de Premier League-hoogvlieger.

"Ontluisterend", vat Kieft de 4-0 nederlaag van Ajax samen bij Veronica. "Met name omdat je in de eerste helft voetballend helemaal niets weet te creëren. En als je achterkomt en er meer ruimtes komen, word je werkelijk alle kanten op gespeeld. Maar ook gewoon individueel. Mannsverk, Rensch... En onze vriend Sosa gaf ook weer niet thuis."

"Het was geen wedstrijd, geen moment", haakt Advocaat in. "Ik heb ze eigenlijk nog niet zo slecht gezien. Het is geen elftal, het hangt als los zand aan elkaar. Hele simpele inspeelballen komen bij de tegenstander terecht. Ja, dan heb je een probleem. Je kunt nu eigenlijk niet één speler de schuld geven. Het heeft met kwaliteit te maken. Als de tegenstander beter is, dan helpt tactiek op een gegeven moment ook niet."