Van 't Schip komt met positieve update bij Ajax over Brobbey

Van 't Schip komt met positieve update bij Ajax: 'Kan hele wedstrijd spelen'

14 maart om 20:58

Brian Brobbey lijkt de hele wedstrijd in actie te kunnen komen op Villa Park. John van 't Schip heeft voorafgaand aan het treffen met Aston Villa een update gegeven over de Ajax-spits. Ook vertelt Van 't Schip over zijn keuzes achterin.

Tegen Villa kiest Van 't Schip voor Devyne Rensch als rechterwingback, waardoor Josip Sutalo weer in het centrum staat. Bij ESPN geeft de Ajax-coach tekst en uitleg. "Je moet naar het geheel kijken. Devyne is aan de rechterkant degene die op dit moment het beste tot zijn recht komt, denk ik. En Josip speelt altijd in het centrum, dus we hebben hiervoor gekozen."

Het was nog even de vraag of Brobbey kon starten tegen Aston Villa. Nu heeft Van 't Schip goed nieuws over de aanvaller, die in de basis start. "Hij is goed wakker geworden. Gisteren op de training was het goed en vandaag had hij geen reactie. Hij voelde zich goed, dus we gaan ervan uit dat hij een volledige wedstrijd kan spelen."

Ook reageert Van 't Schip kort op de Engeland-oproep die Jordan Henderson woensdag ontving. "Dat hij hier in Engeland, zijn home ground, dat bericht krijgt is alleen maar mooi."