Van 't Schip doet boekje open bij Ajax

Van 't Schip doet boekje open bij Ajax: 'Probeert spelers mee te nemen naar gym'

14 maart om 19:41

John van 't Schip ziet dat Jordan Henderson 'kleine dingen' probeert te veranderen bij Ajax. Zo spoort de Engelse routinier zijn teamgenoten aan om mee te gaan naar de gym, terwijl Henderson zijn medespelers ook probeert te helpen met herstellen.

Voorafgaand aan de tweede ontmoeting met Aston Villa krijgt Van 't Schip een vraag over Henderson op de persconferentie. De Ajax-coach doet een boekje open over wat de middenvelder toevoegt aan zijn selectie. "Ik denk dat hij leiderschap toont. Hij praat met spelers, binnen en buiten het veld. Daarnaast probeert hij kleine dingen te veranderen, die spelers kunnen helpen met herstellen. Jordan probeert spelers ook mee te nemen naar de gym."

"Hij heeft in zijn carrière een structuur gebouwd in het voorbereiden op wedstrijden. Elke speler doet dat op een andere manier, maar als voorbeeld is hij daar wel belangrijk in voor deze groep", zegt Van 't Schip, die zich ook nog kort uitlaat over het vertrek van Henderson uit Saudi-Arabië. "Hij was daar niet blij. Ze hebben hem heel goed behandeld daar, maar ik denk dat hij de atmosfeer en het niveau miste. Hij wil namelijk ook graag deelnemen aan het EK, dat zegt veel over hem."