Van 't Schip grapt over nieuwe rol bij Ajax

Van 't Schip licht tipje van sluier op over toekomst bij Ajax: 'Nog naam geven'

13 maart om 19:24

John van 't Schip blijft na dit seizoen sowieso aan Ajax verbonden. De zestigjarige trainer weet nog niet precies in welke hoedanigheid dat is.

"Ik weet dat ik dit seizoen ad-interim ben en dat ik volgend jaar een rol krijg in het team, dat moeten ze nog een naam geven. Dat was van tevoren eigenlijk al de bedoeling. Om mee te gaan helpen in het opbouwen weer van Ajax", zegt Van 't Schip op de persconferentie, daags voor het Conference League-duel van Ajax met Aston Villa.

Van 't Schip krijgt de vraag of het optie is om langer door te gaan als trainer. "Ik kan daar niets over zeggen. Ik ben op dit moment de hoofdcoach, verder niets. Dat is nog niet duidelijk, want er is niets tegen mij gezegd. Alleen mocht dat niet gebeuren, dan weet ik wel dat er nog een contract voor mij ligt en dat ik daarin terugval. Dat is sowieso een rol is die ik ga doen. Dan ga ik misschien over mezelf beslissen, dat kan ook nog", grapt hij.

Bij Ajax lijkt in de komende periode meer duidelijk te moeten worden. Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur, mag vrijdag officieel beginnen met zijn werkzaamheden in de Johan Cruijff Arena. Hij lijkt allereerst een technisch directeur aan te willen stellen.