ESPN-primeur: voor het eerst Surinaamse club op tv

Surinaamse club voor het eerst op Nederlandse tv: 'Het niveau ligt wel wat hoger'

13 maart om 10:27

ESPN gaat woensdagavond voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd van een Surinaamse club uitzenden. SV Robinhood neemt het in de achtste finale van de CONCACAF Champions Cup op tegen Club Sport Herediano uit Costa Rica. Dit duel is live te zien voor kijkers van ESPN.

De Surinamers moeten een 2-0 achterstand goed zien te maken woensdagavond. "Voetbal gaat om scoren. We hebben de kansen gehad, maar het niveau ligt wel wat hoger. Spelers zijn explosiever en fysiek sterker. We moeten daar een gepast antwoord op geven", blikt SV Robinhood-trainer Robert Gödeken vooruit op het duel. Vorig seizoen werd zijn ploeg met maar liefst 15 punten voorsprong kampioen in de Surinaamse competitie.

Gödeken werd in zijn carrière al drie keer landskampioen van Suriname, won de Surinaamse beker en de CONCACAF Carribean Cup. Nu wil hij zijn ploeg ook op de kaart zetten in de CONCACAF Champions Cup. "Je hoort het meeleven van de supporters en van de Surinaamse gemeenschap", vertelt de trainer. Hij verwacht dat het volle stadion achter zijn ploeg gaat staan. "De sfeer zal ook belangrijk zijn voor het team om door deze wedstrijd heen te komen."

Er staat daarnaast ook een primeur te verwachten voor SV Robinhood. Het is voor de eerste keer dat een Surinaamse club live wordt uitgezonden in Nederland. "We hopen een goede indruk achter te laten", zegt Gödeken. "We zijn het verplicht om thuis een goede wedstrijd neer te zetten. We gaan van deze wedstrijd genieten en heel veel leren. We zullen strijd moeten leveren tegen deze gasten." De wedstrijd tussen SV Robinhood en Club Sport Heredian begint woensdagavond om 22.55 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 2.