Berghuis afwezig bij Ajax, Brobbey 'gewoon' fit voor Aston Villa

Blessure-updates Ajax voor Aston Villa-uit: 'Hij is 'gewoon' van de partij'

12 maart om 08:31

Ajax lijkt donderdag in de return tegen Aston Villa geen beroep te kunnen doen op Steven Berghuis. De buitenspeler kende een terugslag in zijn herstel. Brian Brobbey, die kampte met hamstringklachten, lijkt het Conference League-duel wél te gaan halen.

'Maandag liet Berghuis de training nog aan zich voorbij gaan', valt er te lezen in De Telegraaf van dinsdag 12 maart. 'Vandaag wordt gekeken of hij alsnog kan aanhaken in de voorbereiding op Aston Villa.' Berghuis kampt al enige tijd met een knieblessure en miste daardoor de competitiewedstrijden tegen AZ, FC Utrecht en Fortuna Sittard. Met de aanwezigheid van Steven Bergwijn wordt sowieso geen rekening gehouden, meldt de krant.

Brian Brobbey, die de afgelopen tijd kampte met hamstringklachten, was maandag 'gewoon van de partij' op de training en dus lijkt zijn meespelen vooralsnog geen probleem. De spits van Ajax viel tegen Fortuna Sittard (2-2) een halfuur voor het einde van de wedstrijd in en was belangrijk met een doelpunt. 

Aston Villa - Ajax begint donderdag om 21.00 uur. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 0-0. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Conference League.