Van der Vaart ergert zich aan Malen: 'Kan beste ter wereld worden'

Van der Vaart ergert zich aan Oranje-international: 'Kan beste ter wereld worden'

11 maart om 23:29

Rafael van der Vaart ergert zich aan Donyell Malen. De voormalig middenvelder stelt bij Rondo dat Malen niet het maximale uit zijn kwaliteiten haalt, tot zijn frustratie. Van der Vaart ziet veel potentie in de aanvaller van Borussia Dortmund, en geeft aan dat hij de beste speler ter wereld zou kunnen worden.

"Ik vind hem zo goed. Ik heb het al vaker gezegd: het lijkt wel alsof hij niet gelooft. De vraag die ik eigenlijk aan hem wil stellen is: wil je de beste speler van de wereld worden? Want hij heeft echt alles om dat te kunnen worden. Daar ben ik echt honderd procent van overtuigd", stelt Van der Vaart.

"Ik wil hem bijna bij zijn strot pakken", vervolgt Van der Vaart, die zich eraan ergert hoe Malen er in zijn ogen niet het maximale uithaalt. "Ik zie in hem echt een megatalent. Het irriteert mij dat hij er niet alles uithaalt. Ik zie een potentie die niemand heeft."
 
Theo Janssen merkt vervolgens op dat de beleving van Malen juist niet zoveel verschilt van die van Van der Vaart. "Jij hebt wel eens gezegd: als ik alles uit mijn voetbalcarrière had willen halen, dan had ik in mijn leven heel veel moeten inleveren. En dat had jij er niet voor over. Misschien heeft hij dat ook niet. Misschien vindt hij het leven eromheen wel belangrijker."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!