Kraay kiest voor Flekken, Verbruggen valt af

Kraay wijst Oranje-keeper aan: 'Als hij stopt met die achterlijke dingetjes'

11 maart om 08:58

Mark Flekken maakt een goede kans om in ieder geval tijdens de komende interlands onder de lat te staan bij het Nederlands elftal. Dat oordeelt Hans Kraay, die Bart Verbruggen opvallend genoeg zou laten afvallen uit de voorselectie.

Kraay adviseert bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland later deze maand. De bondscoach heeft vier keepers opgenomen in zijn voorselectie en als het aan de ESPN-analist ligt valt Verbruggen af. "Ik hoor van Jelle ten Rouwelaar, zijn oude keeperstrainer, dat hij geweldig is. Ik heb het nog niet helemaal gezien. Het is niet helemaal mijn keeper. Hij heeft ook de minste wedstrijden gekeept, het is een beetje om en om met Steele bij Brighton."

Kraay laat bij ESPN weten dat hij de voorkeur geeft aan Mark Flekken. Die laatste geeft hij een goede kans om straks onder de lat te staan. "Als hij stopt met die achterlijke, overdreven opbouw dingetjes, zoals tegen Ierland Frenkie de Jong met vijf mensen in zijn nek aanspelen, dan geef ik hem een reële kans in de komende wedstrijden."

Ook Nick Olij en Marco Bizot zouden van Kraay dus een plekje in het keurkorps krijgen. "Stade Brest staat tweede en Marco Bizot heeft al tien clean sheets gehouden. Ik zou hem meenemen, zolang Justin Bijlow niet fit is. We hebben geen onbetwiste nummer één. Dat is voor mij eigenlijk Bijlow, maar die heeft wel heel veel pech."